Database specialist

Database specialist, jij wilt je verder ontwikkelen en bent klaar voor de volgende stap in je carrière. Maar wie biedt er het project, de job of werkomgeving die precies matcht met jouw toekomstwensen? Ontdek hoe eenvoudig je die match vindt via het netwerk van Visser & Van Baars. Want jouw skills zijn in trek en wij weten bij wie. Vertel ons wat je zoekt, wij vinden het voor je! 

EXPERTS IN DATABASES

Database experts ontwerpen, implementeren en onderhouden databasestructuren. Ze zorgen voor data-integriteit en optimaliseren database performance en efficiëntie. Ook zijn zij verantwoordelijk voor dataveiligheid, back-up procedures en disaster recovery. Zijn databasesystemen jouw expertise? Dan merk jij ook dat er veel verandert binnen jouw vakgebied. Jouw kennis wordt nu vaak ingezet bij de integratie van o.a. cloudservices en AI. Om zo data-analyse en -beheer steeds verder te verbeteren.

De aanpak van Visser & Van Baars

Door goed naar jou te luisteren en de focus op één data-specialisme, één contractvorm en één regio, weten onze accountmanagers en recruiters precies welk bedrijf of welke vacature in ons netwerk bij jou past. We begeleiden en ondersteunen je tijdens en ná je sollicitatieproces, en kunnen elk soort contract voor je bemiddelen. Vertel ons je ambities en wensen, dan gaan we samen aan de slag om jouw toekomst vorm te geven.

Waar kom je te werken

Het vinden van een passende job kan een uitdaging zijn. Wij begrijpen precies wat jij als database specialist doet en hebben een jarenlange band met de partijen in ons netwerk. Daardoor weten wij precies waar voor jou de projecten en jobs zijn. Aan de slag bij een toonaangevende financiële organisatie, verzekeraar, bij de overheid of juist een compleet andere sector? Vertel ons waar jij je thuis voelt, dan vinden we samen snel jouw match. 

Populaire Database profielen

Databasebeheerder

Als databasebeheerder - of database administrator - ontwerp, installeer, onderhoud, beveilig en optimaliseer je databases. Je bent onder andere verantwoordelijk voor data-integriteit, prestatieverbetering, back-up/recovery, lifecycle management en automatisering van processen. Daarnaast heb je kennis van SQL, databasemanagementsystemen, security, cloudoplossingen, en automatiseringstools.

Database developer

Database developer, jij ontwerpt en implementeert databasestructuren, ontwikkelt en optimaliseert SQL queries, en zorgt voor integratie met applicaties. Ervaring met databasesystemen als Oracle, SQL Server, PostgreSQL, MySQL/MariaDB, en/of MongoDB is veelgevraagd. Daarnaast zijn skills als diepgaande kennis van SQL, databaseontwerp en performance tuning gewild.

Technisch applicatiebeheerder

Als technisch applicatiebeheerder zorg je voor installatie, configuratie, onderhoud, en monitoring van applicaties. Je waarborgt de beschikbaarheid en performance. En bent betrokken bij kleine aanpassingen en scripting voor procesverbetering. Jouw skills: systeem-, netwerkbeheer, scripting, security, cloudtechnologieën, en basis ontwikkelvaardigheden.

Functioneel applicatiebeheerder

Functioneel applicatiebeheerder, jij bent de schakel tussen gebruikers en IT. Je beheert applicaties op functioneel niveau, verzamelt wensen en requirements, vertaalt deze naar technische oplossingen, en ondersteunt bij implementaties. Veelgevraagde skills: requirementsanalyse, goede communicatievaardigheden, probleemoplossing, en het geven van gebruikerstraining. 

Breed scala aan partners

Van startups tot multinationals, je vindt ze in ons netwerk. Een greep uit onze partners.

Van consulting tot vast: kies wat bij je past

Vind via Visser & Van Baars die onvindbare ideale Database job of opdracht die matcht met jouw ambitie, wensen en skills. En snel! Van innovatieve startups tot bekende multinationals, wij hebben ze in ons netwerk. We introduceren je en kunnen elke contractvorm voor je bemiddelen: van consulting tot vast en alles ertussenin.

Consulting

Treed als database-specialist in dienst bij Visser & Van Baars en ga als consultant aan de slag bij één van onze klanten.

Meer over consulting

Werving & selectie

Vind een vaste database-job die past bij jouw ambities, wensen en skills.

Meer over werving & selectie

INSIGHTS EN EVENTS

Lees hier insights en updates van Visser & Van Baars, op het gebied van databases, en Intelligence, Data & Analytics in het algemeen. En ontdek de events die wij voor jou organiseren.

  • Business Intelligence
  • Insights en events
  • Business Intelligence
  • Insights en events